1,75 milliárd forint a hódmezővásárhely önkormányzat működési hiánya

  • narancs.hu
  • 2023. január 19.

Belpol

A városnak sokkal több a kiadása, mint a bevétele.

A hiány mértékéről Márki-Zay Péter, a város polgármestere számolt be a közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén – írja a 444.hu. Hódmezővásárhely az egyetlen megyei jogú város, ami nem kap kormányzati támogatást a megemelkedett energiaárak kompenzációjára. „A városnak szüksége van erre a pénzre, és ez jár is az önkormányzatnak, amely adóerő-képesség alapján a harmadik legrosszabb helyzetben van” – mondta Márki-Zay, majd bejelentette, hogy online petíciót indít annak érdekében, hogy a város megkapja a neki járó mintegy 600 millió forintos támogatást.

A közgyűlésen megtárgyalt előterjesztés szerint a bevételek várhatóan 8,6 milliárd forint körül alakulnak, míg a kiadások elérhetik a 10,4 milliárd forintot. A működési források meghatározó hányadát - a számítások szerint 3,7 milliárd forintot - az adóbevételek biztosítják. Az iparűzési adó 2,5 milliárd forint körül alakul, építményadóból 736 millió, telekadóból 353 millió forint folyik be – számolt be a portál.

Hódmezővásárhely kiadásainak legjelentősebb tétele a személyi jellegű ráfordítások, ez meghaladja a 3,6 milliárd forintot. Az energiaárak emelkedése miatt az ezzel járó kiadások pedig megközelítik a 2 milliárd forintot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?