A szél csendes, az idő remek, zúgnak felettünk a Gripenek

  • narancs.hu
  • 2024. október 20.

Belpol

Gyakorlatozik a Honvédség, több városban látni őket.

Hétfőn, kedden és csütörtökön délutáni és esti kiképzési gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei – közölte a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár a Facebook-oldalán.

A pilóták október 21-én, 22-én, illetve 24-én délután 4 óra és este 9 óra között hajtják végre repülési feladataikat, melyek célja képzettségük fenntartása, illetve a légtérvédelem folyamatos biztosítása. A gyakorlat idején az országban több helyen, Kecskemét, Szolnok, Eger, Debrecen, Miskolc, Mezőkövesd, Tiszafüred, Szigetvár, Nagyatád, Kadarkút, Kaposvár, Veszprém, Várpalota és Hajmáskér térségében a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatásra lehet számítani.

Pár hete a honvédek Gripen vadászrepülőgépei részt vettek a Ramstein Flag 24 légvédelmi harcászati gyakorlaton is, Görögországban. A közel kéthetes repülőkiképzés célja volt, hogy megmutassa, hogy a NATO „elkötelezett és képes megvédeni magát minden lehetséges ellenséggel szemben.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk