Alföldit nem boldogítja, hogy félházzal mennek előadások a Nemzetiben

  • narancs.hu
  • 2024. október 20.

Belpol

Büszke arra, amit az ő vezetése alatt elért a színház, de attól neki nem lesz jobb, ha a maiaknak rosszabb.

Aföldi Róbert szeretettel gondol vissza arra az időszakra, amikor a Nemzeti Színházat vezette, a jóra emlékezik. A színész, rendező erről Sváby András Útközben elmeséled című műsorában beszél, amely hétfőn este látható. 

„Az történt, hogy amit mi ott leírtunk, hogy mit szeretnénk megcsinálni öt év alatt, azt megcsináltuk. Mi azt megcsináltuk! Iszonyú büszke vagyok rá” – nyilatkozta Alföldi.

Fontos emlék az is, hogy amikor kiderült, nem folytathatja, „húszezer ember állt az esőben”.

Látott még lehetőséget a fejlődésre, de nem bánja, hogy véget ért a megbízatása. Azt gondolja, hogy mint minden ilyen pozíciót, tíz évnél tovább ezt sem szabad betölteni. 

Alföldi Róbert 2008-tól öt éven át igazgatta a Nemzeti Színházat. Miután az ő mandátuma lejárt, Vidnyánszky Attila lett az igazgató, aki több mint tíz éve tölti be ezt a posztot.

Sváby kérdésére Alföldi azt mondta, nem érez elégtételt amiatt, hogy most félházzal is mennek előadások a teátrumban.

„Nem. Attól nekem nem lesz jobb, hogy nekik rosszabb. (…) Ennél én nagyvonalúbb vagyok” – felelte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.