Orbán Ráhel a turai kastélyról: „Érzékelni lehetett azt a patthelyzetet”

  • narancs.hu
  • 2024. október 20.

Belpol

A miniszterelnök lánya gyakorlatilag bevallotta, hogy a kastélynak nem látja a megfelelő működését.

A budapesti turisztikáról beszélt egy interjúban a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel, aki azt szereti a fővárosban, hogy „a Michelin-csillagos éttermektől a retro kocsmákig minden megtalálható” benne. Orbán Viktor lánya és a százmilliárdos vagyonnal rendelkező Tiborcz István felesége azt is mondja, hogy a szállodákat tekintve „jelenleg megfelelő számú brand és megfelelő számú hotel található a piacon”, de felhívja az ágazat szereplőinek figyelmét, hogy „az úgynevezett meetings, incentives, conferences, and events sector, – amelyet magyarul üzleti turizmusnak hívunk – a versenytársainkhoz képest kisebb mértékben van jelen.”

A Mandiner újságírója rákérdez a turai kastélyra is, amelyről mi is megírtuk, hogy szállodaként masszívan veszteséges. Orbán Ráhel azt mondja: „A turai egykori Schossberger-kastély üzemeltetése kapcsán

egy nagy kihívással szembesültünk már a kezdetektől.

Érzékelni lehetett azt a patthelyzetet, hogy mi történik akkor, ha egyszerre két különböző szegmenset próbálunk kiszolgálni. Mert teljesen más élményre vágyott az, aki egy rendezvényt vitt oda, mint az, aki egy lefoglalt egy vagy két szobát, a kettőt egyszerre kiszolgálni pedig különösen nehéz, vagy megoldhatatlan volt egy olyan épületben, ahol kevés szoba áll rendelkezésre. Ezért úgy döntöttünk, hogy ez a konfliktus ne álljon fenn, és mostantól vagy különleges eseményekre adjuk ki a kastélyt vagy csoportos foglalásokra, ahol összegyűjtünk több, hasonló élményt kereső vendéget, és ők egyszerre jönnek el a szállodába. Az eredeti alapkoncepció is az volt, hogy rendezvényekre fókuszálunk, de mivel pont a Covid kellős közepén tartottunk nyitáskor, amikor megborult a piac, ezért ahhoz próbáltunk alkalmazkodni. Most három-négy évvel a Covid után azt látjuk, hogy újra a rendezvények felé érdemes menni.”

Tiborcz István cége, a BDPST ugyanis bejelentette, hogy „a privát bérlések és az egyedi rendezvények iránt jelentősen megnövekedett igényekre” reagálva megváltoztatják a kastélyszálló üzleti modelljét, és a rendezvények kiszolgálására állnak át. A kastélyszállót üzemeltető cég, a TRA Kft.  a 2020-as nyitás óta egyszer sem volt nyereséges, ráadásul a tao-törvény módosításának köszönhetően négy év alatt 8,3 milliárd forintos adókedvezményt tudott átadni a BDPST-nek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk