Teljes osztályok állnak le a Szent János Kórházban

  • narancs.hu
  • 2024. január 6.

Belpol

És ez legalább március végéig így is marad.

Január 3-i keltezésű dokumentumok szerint nem fog működni a gasztroenterológia, az endokrinológia és az anyagcsere osztály, a neurológia, és nem lesz stroke-ügyelet sem a János-kórházban – írja Kunetz Zsombor orvos, blogger. Karácsony előtt már kiderült, hogy a minimumfeltételek hiánya miatt nem tudják ellátni a II. kerületi kardiológiai betegeket.

„A belgyógyászati és a neurológiai ellátás kiesésével a János Kórház nemhogy centrumkórháznak, de kórháznak sem nevezhető" – értékeli a helyzetet Kunetz. „A háttérben valószínűleg a bérnővéri rendszer kiirtása szerepel, amely a jelek szerint megfelelő hatásvizsgálat és kockázatbecslés nélkül történt a szokásos primitív, bumfordi módon.” Felhívja rá a figyelmet, hogy az egészségügyi államtitkár, Takács Péter korábban itt volt kórházigazgató, de „továbbra is helyén van”, ahogy a jelenlegi igazgató is.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztály dokumentuma szerint a változások 2024. március 31-ig élnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk