A VSquare szerint Orbán Gáspár egy új nemzetbiztonsági testület megszervezésében vesz részt

  • narancs.hu
  • 2024. április 19.

Belpol

Az új részleg külpolitikával és érzékeny diplomáciai ügyekkel foglalkozna.

Orbán Gáspár hónapok óta egy új nemzetbiztonsági testület felállításán és megszervezésén dolgozik – írja a VSquare értesülései alapján a Telex. A testület az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács (National Security Council) magyar megfelelője lehet.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Viktor nemrég átalakította a nemzetbiztonsági ügyek intézésének rendszerét, március óta pedig Bíró Marcell személyében van egy úgynevezett nemzetbiztonsági főtanácsadója, aki a hírszerzéssel és a honvédelemmel foglalkozó területeket is felügyeli. A VSquare úgy tudja,

Orbán Gáspár azon dolgozik, hogy e kettő mellett egy harmadik részleget is létrehozzanak, amely külpolitikával és érzékeny diplomáciai ügyekkel foglalkozna.

Ez a testület napi 24 órában figyelné a nemzetközi válsághelyzeteket, és tanácsokkal látná el a kormánynak az azokra adandó válaszokkal kapcsolatban. A VSquare hozzáteszi, értesüléseik szerint Orbán Viktor nem engedné, hogy a fia hivatalosan is magas állami pozíciót kapjon, de azt megengedte neki, hogy felügyelje a nemzetbiztonsági szervek tervezését és létrehozását, amibe az is beletartozik, hogy ő interjúzik a szervbe jelentkezőkkel, és ő dönt arról, kit vesznek fel oda.

Az oknyomozó portál megkérdezte a minisztériumokat és a Miniszterelnöki Kabinetirodát Orbán Gáspár státuszával kapcsolatban, ők azonban tagadták, hogy Orbán Gáspár az alkalmazásukban állna. Szerintük a miniszterelnök fiának csak a családi kapcsolat miatt van bejárása a Karmelitába.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk