Áder János kitüntette az azeri nagykövetet

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 10.

Belpol

És egy osztrák üzletembert.

A Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést kapott Vilayat Mukhtar oglu Guliyev, az Azerbajdzsáni Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, derül ki a kedd délelőtt megjelent Magyar Közlönyből.

A nagykövet a kitüntetést a miniszterelnök előterjesztésére kapta és a magyar–azeri kapcsolatok erősítése, valamint a két ország politikai, gazdasági és kulturális együttműködésének előmozdítása érdekében végzett kimagasló munkájával érdemelte ki.

Áder János még egy kitüntetést kiosztott a mai napon, Othmar Ederert, az osztrák GRAWE–Vermögensverwaltung AG Igazgatótanácsának elnökének a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adományozta a köztársasági elnök. Mégpedig a cég magyarországi leányvállalatának megalapítása, valamint a magyar GRAWE Életbiztosító sikeres működtetése érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk