Adósok, „főnök”, „sáp” az ellenzék új videójában

  • narancs.hu
  • 2022. január 20.

Belpol

A Völner-ügy nyomán kampánytémává vált a végrehajtói munka.

„Egy átlagos magyar család a lakhatását hitel segítségével oldja meg. Évtizedekig kötelesek pontosan törleszteni. Az elmúlt években ez sokaknak nehézséget okozott, mert a Fidesz-kormány rosszul kezelte a Covid-válságot. Sokan elveszítették munkájukat, és így elmaradtak a törlesztésekkel. Ilyenkor a bírósági végrehajtók kíméletlenül pénzzé teszik a szerencsétlenül jártak vagyonát. Természetesen a saját hasznukat is behajtják az áldozatokon, és az nem kevés, hiszen nekik is »költségeik« vannak: meg kell fizetniük a sápot. Nincs ebben semmi személyes, ilyen a rendszer” – így kezdődik az Egységben Magyarországért 55 másodperces kampányvideója, amelyben felbukkan Orbán Viktor fotója is.

A miniszterelnök neve nem hangzik el, de a kísérőszöveg szerint „meg kell adni a főnöknek, ami a főnöké” .

Az összeállítás a Völner Pált érintő nyomozás újabb fejleményeire reagál, így arra, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda kabinetfőnöke is érintett a történetben.

Arról egyelőre nem volt szó, hogy a miniszterelnök érintett lenne a Völnerrel szemben indult vizsgálatban.

A videót a közösségi oldalon Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is megosztotta, azzal a megjegyzéssel, hogy  „az Orbán-kormány politikájának hála a lakásárak és bérleti díjak soha nem látott magasságokban, amit ráadásul olyan döntésekkel súlyosbítanak, mint a Fudan-beruházás, amely a megfizethető lakhatást nyújtó Diákváros helyét venné el”.

Márki-Zay nem feltételes, hanem kijelentő módban ír arról, hogy ennek a gyakorlatnak is véget vetnek, április 3-án leváltják „minden idők leggátlástalanabb kormányát”, és szerintük a fideszes kiváltságosok helyett a bajba jutottakat kell segíteni a válságban.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk