Ellenzék: Mondjon le Rogán a kabinetfőnökével együtt!

  • narancs.hu
  • 2022. január 20.

Belpol

Szerintük a miniszternek tudnia kellett legközelebbi munkatársa viselt dolgairól.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda érintett „a rendszerváltás utáni politikatörténet legmagasabb szintig érő korrupciós ügyében, amely a végrehajtómaffia és az igazságügyi miniszter helyettesének lelepleződésével kezdődött, és ki tudja, hol ér véget” – idéz az Egységben Magyarországért, vagyis a hatpárti választási szövetség csütörtöki közleményéből a 24.hu.

Az ellenzéki pártok nyílt levélben, közös sajtótájékoztatón szólították fel lemondásra a történtek miatt Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert kabinetfőnökével, Nagy Ádámmal együtt.

Az Egységben Magyarországért tájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja beszélt. Többek közt arról volt szó, hogy a hírek szerint Nagy Ádám kabinetfőnök vizsga nélkül jutott diplomához a Pécsi Tudományegyetem jogi karán, és az ő cége vette meg a Bírósági Végrehajtói Kar ingatlanát, amely félmilliárd forintot ér. Az ellenzéki pártok szerint a kabinetfőnök a történtek után méltatlan a köztisztviselői feladatra, fel kell menteni.

Abban is biztosak az Egységben Magyarországért politikusai, hogy Rogán Antalnak tudnia kellett arról, mit tett Nagy Ádám, mi több, szerintük az is előfordulhat, hogy a miniszter aktív közreműködése kellett a diploma megszerzéséhez, és nem kérdés, „a miniszter maga is aktív közreműködője és kedvezményezettje volt a végrehajtómaffia működésének”.

Az ellenzéki pártok szerint ebben a helyzetben Rogán Antalnak vállalnia kellene a politikai felelősséget, le kellene mondania.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk