Aláírásgyűjtést indít a DK az "orbáni infláció" ellen

  • narancs.hu
  • 2023. június 8.

Belpol

Gyurcsány arra a kérdésre keresi a választ, miért messze itt a legmagasabb az infláció egész Európában. Van rá válasza is: mert máshol nem Orbán Viktor csinálja a politikát.

Gyurcsány Ferenc a Facebook oldalán jelentette be, hogy

a DK aláírásgyűjtést indít "az orbáni infláció és az Orbán-rendszer ellen".

Mint pártelnök azt írja, a kormány folyamatosan azt sulykolja, hogy ők aztán nem tehetnek az égbeszökő inflációról, mert az ugye háborús infláció, meg brüsszeli infláció... Hogy nem szakad le az ég!?” – teszi hozzá Gyurcsány, aki ezt követően afelől érdeklődik,

hogy a bánatban van akkor, hogy a háborúban álló országban, Ukrajnában, vagy a szankciók fővárosának országában, Belgiumban sokkal kisebb az árdrágulás, mint Magyarországon? Hogy messze itt a legmagasabb egész Európában? Másokra nem hat a háború vagy a szankciók? Ott miért nem szöknek az égbe az árak?"

A DK elnöke által felvetett kérdések megfejtést is kínál: mert ott nem Orbán Viktor csinálja a politikát. Épp ezért szerinte itthon orbáni infláció van.

"A következő tíz napban országszerte, több mint ezer helyen lesznek utcán a támogatóink, aktivistáink, hogy mindezt elmondják az embereknek, és hogy aláírásukkal is súlyt adjanak ebbéli felháborodásuknak, tiltakozásuknak. Az aláírásgyűjtés praktikus jelentőségéről nem szólt...

Le az Orbáni inflációval!"

– tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Épp csütörtökön derült ki, hogy 21,5 százalék a májusi infláció, az élelmiszereké 33 felett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk