Gryllus Dorka is üzent Rákay Philipnek: Legyél te is büszke Schilling Árpádra és Sárosdi Lillára!

  • narancs.hu
  • 2023. június 8.

Belpol

Mint mondta, a külföldön élő és dolgozó rendező, illetve színésznő nem árufeltöltő, nem tudja, ezt honnan vette a kormánypárti infuenszer. 

„Helló, Philip, azt szeretném neked elmondani, hogy a Schilling Árpád és a Sárosdi Lilla nem árufeltöltő, nem tudom, honnan szeded ezeket az információkat, ezek az információk tévesek” – mondta Gryllus Dorka a közösségi oldalán feltöltött videójában. A színésznő arra reagált, hogy Rákay Philip kormánypárti infuenszer a Nagy Ervin színészt kritizáló posztjában azt állította Schilling Árpád rendezőről, hogy árufeltöltőként dolgozik Németországban. 

Hozzátette, Schilling az elmúlt években több európai nagyvárosban, Sárosdi Lilla (Schilling Árpád szintén színész felesége) öt színházi projektben vett részt, mindegyikben francia nyelven játszott. 

Szerintem legyünk rájuk büszkék, hogy ilyen sokat értek el magyar művészként a világban, szerintem erre az egész ország büszke lehet, szerintem legyél rá te is büszke!

– mondta Gryllus Dorka. A Telex emlékeztet, az egykori Krétakör alapítója és felesége két gyermekükkel négy évvel ezelőtt költözött Franciaországba. 

Pár napja zajlik egy üzengetés Nagy Ervin és Rákay Philip között, melyet az influenszer kezdett el, aki azt sérelmezte, hogy Nagy szerint Párizsban már égne a város, ha a francia kormány úgy csuklóztatná a tanárokat, mint itthon a magyar kormány. 

„Tudom én, mi a ti legnagyobb nyomorúságotok, nagyokos!” – írta Rákay a Facebookon június 3-án. „Hogy ez itt nem Afganisztán, és nem is a Majdan, ahol Pressman haverod titkosszolgálata szokott decens kis polgárháborúkat kirobbantani... Nem, Ervin! Ez itt Magyarország, gondolkodó emberekkel, akik egyáltalán nem vevők a ti szánalomra méltó »szent ügyeitekre«” – írta erre Rákay Philip. 

„Dear Kálmán, Olyan kis harcias vagy a facebook biztonságos távolságában! Pedig pár nappal ezelőtt lett volna lehetőséged, hogy személyesen oszd meg velem a véleményedet, hiszen ott haladtál el mellettem a Haris közben. Akkor érdekes módon tovább vonultál, mint Gőgös Gúnár Gedeon. Úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít” – reagálta erre Nagy Ervin a saját oldalán, hozzátéve „hát persze, hogy nem érted, mi történik ezekkel a fiatalokkal és a tanáraikkal, mert a gyerekeid nyilván magániskolába járnak, vagy, ha nem akkor szólok, hogy épp most hozod őket a legkellemetlenebb helyzetbe”. 

Rákay nem hagyta szó nélkül Nagy Ervin üzenetét, ő is is visszaüzent. Egyebek mellett azt állította: Schilling Árpád nem tehetséges. Gryllus Dorka ezen a ponton szállt be a vitába. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk