Alaposan „belehúzott” az MSZP: elszivárogtak a szimpatizánsok, már csak 5 százalékon áll a párt

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. október 28.

Belpol

Ha így folytatják, a DK-nak és az LMP-nek is nagyobb lesz a tábora.

A Fideszhez közeli Nézőpont Intézet legfrissebb mérése szerint tovább csökkent az MSZP támogatottsága, a szocialisták népszerűsége a teljes lakosság körében már csak öt százalék, a biztos pártválasztóknál ez az arány tízszázalékos.

Nincs minek örülni

Nincs minek örülni

Fotó: MTI

A kétezer fő megkérdezésével készült reprezentatív felmérés eredménye szerint októberben a teljes felnőtt népesség 31 százaléka támogatta a kormánypártokat, ami hibahatáron belüli, egy százalékpontos növekedés szeptemberhez képest.

A Jobbik szimpatizánsi tábora egy százalékpontot csökkenve ezúttal 10 százalékos, a teljes felnőtt népességből a Demokratikus Koalícióval továbbra is 4, az LMP-vel változatlanul 3, a Momentummal és a Kétfarkú Kutya Párttal 2-2, míg az Együtt-tel és a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párttal 1-1 százalék szimpatizál a teljes felnőtt népesség körében.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz–KDNP tábora 44 százalékos, ez megegyezik a kormánypártok 2014-ben elért belföldi listás eredményével, a Jobbik a párt 2014-es választási eredményéhez képest némileg lemaradva a listás voksok 19 százalékára esélyes.

A DK stabilan 8 százalékon áll a listás szavazatokat nézve, az LMP tábora e szempontból egy százalékponttal, 7 százalékra emelkedett. A Momentum a listás voksok alapján 4, a Kétfarkú Kutya Párt 3, az Együtt 2, míg a Liberális Párt és a Párbeszéd 1-1 százalékot szerezne.

Tényleg marha komoly cég ez az MSZP! Molnár Gyula kiadta: Tovább a botkai úton!

De sajna nélküle. Botka László miniszterelnök-jelölti lemondása után az MSZP választmányi ülésén a pártelnök értékelése szerint jó személyi döntéseket hoztak az év elején, és bár a markáns (!) baloldali fordulat, a közös lista és a közös jelöltek stratégiája helyes volt, és rövid távon úgy tűnt, sikerrel kecsegtet, de nem volt megfelelő fogadókészség sem a külvilágban, sem a lehetséges politikai partnerek között.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?