Alföldi Róbert: Várom mikor szednek össze minket

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Belpol

A rendező szerint olyan országban élünk, ahol a melegeket fóliázzák, a nácikat meg nem. 

„Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem”

– mondta az RTL-nek adott interjújában Alföldi Róbert, akit az Őrült Nők Ketrece 400. előadása után kérdezték az Átrium Színházban. Alföldi szerint ezen el kell gondolkozni, a magyar történelmet ismerve viszony olyan sokat mégsem kell. A melegbárban játszó darabról azt mondta, „szépen aláment az élet”, mert arról beszél, amiben jelenleg élünk, miközben tíz éve mutatták be. 

L. Simon László Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjáról való menesztéséről is kérdezték. Mint mondta a rendező, „egyrészt Laci megszavazta azt a törvényt. Másrészt nagyon nagy hírünk lett a világban, sikerült jó PR-t csinálni Magyarországnak.” Szerinte nagyon rossz időket idéz, ahogyan a törvénnyel hergelik az embereket.  

Mondhatunk kommunista időket, de mondhatunk nagyon durván náci időket.

Némileg provokatívan azt tudom mondani, hogy várom, mikor szednek össze minket, és mit kell majd elviselnünk. Mert a történelemben ez mindig így indult: a normalitásra hivatkozva” – mondta Alföldi Róbert.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk