Tiborcz István járhat jól az újfajta letelepedési programmal

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Belpol

A legolcsóbban az ingatlanalapok befektetési jegyeivel lehet tartózkodási engedélyhez jutni.

Az idegenrendészeti törvény szigorításáként megjelenő újabb letelepedési programon az Orbán Viktor kormányfő vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető ingatlanalapok sokat nyerhetnek – írja a Népszava.

Mint az korábban már kiderült, újra terítékre került a letelepedési kötvények ötlete és az azokkal való ügyeskedés. A Fidesz a mostani koncepcióra friss nevén vendégbefektetői programként hivatkozik.

A gyakorlat szerint a nem EU-, vagy EGT-tagállamból érkező gazdag emberek sok pénzért vásárolhatnak maguknak évekre szóló tartózkodási engedélyt.

Ez 90 napot meghaladó tartózkodásra, többszöri beutazásra ad lehetőséget, ám ennél is fontosabb, hogy feljogosít vendégbefektetői tartózkodási engedély igénylésére, ami gyakorlatilag szabad- ki és beutazást jelent Magyarországra.

A törvény szerint nemzetgazdasági érdekből lehet megadni ezt a jogviszonyt annak, aki a jegybank által nyilvántartásba vett ingatlanalapoknál kibocsátott, legalább 250 ezer euró összegű befektetési jegyet vesz, legalább 500 ezer eurót érő ingatlant vásárol, vagy minimum egymillió eurós támogatást ad "a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézmény részére".

Mivel a legolcsóbban az ingatlanalapok befektetési jegyeivel lehet tartózkodási engedélyhez jutni, várhatóan ez a lesz a legnépszerűbb.

A jegybank honlapján jelenleg 24 alapot tartanak nyilván, a lista élén két, Tiborcz Istvánhoz köthető alap áll, a Central European Ingatlanalap (CEI) és a Diófa Thales.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk