Heti 3,6 millióért bérelhető Száraz István balatoni háza

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Belpol

Úgy tűnik, hogy eddig még csak pár hétre vették ki az érdeklődők. 

„Balatoni kiadó vendégházat keres? Potom 3,6 millióért ki is veheti egy hétre Matolcsy Ádám multimilliárdos haverjának szerény vendégházát” – írja Hadházy Ákos a Facebookon. A független országgyűlési képviselő bejegyzése szerint „pofátlanság, hogy a Nemzeti Bank sok-sok milliárdos megrendelésein meggazdagodott” Száraz István még külön kormányzati turisztikai támogatási is kapott, hogy megépíthesse ezt a Balatonakarattyán található top árkategóriás panziót.

24.hu számolt be róla, hogy az Origo egykori tulajdonosa a Dry Beta Kft. nevű vállalkozáson keresztül a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program részeként 42 millió forintos támogatást kapott egy négycsillagos vendégház megépítésére.

A ház el is készült: a Pine Weekendhouse honlapján azt írják, hogy a pályázat keretében egy 12 férőhelyes, 236 négyzetméteres hasznos alapterületű panziót alakítottak ki. A projekt átfogó célja pedig az volt, hogy bővítsék „a szálláshelyek színvonalát” a városban és általában a balatoni régióban.

Hadházy szerint a kiemelkedő árfekvés ellenére a panzió eddig nem sok bevételt produkált. A cégadatbázis szerint ugyanis a Dry Beta Kft., amelyet tavaly Dry Hospitalityre keresztelt át a tulajdonos, 2021-ben és 2022-ben is csak évi 12 milliós bevételt termelt a saját tulajdonú ingatlan bérbeadásából, ami annyit jelent, hogy legfeljebb két-három hétre adhatták ki a házat. A képviselő szerint a szálláskereső programok alapján a 6 szobás apartman csak egyben bérelhető, a téli hónapokra viszont minden napra „teltházat” ír a rendszer. 

Ahogyan lapunk beszámolt, Száraz István egy zebegényi és egy dömösi panzió megvalósítására is kapott állami támogatást, de ezek a gazdasági helyzet miatt nem épültek meg. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk