Alig egy óra alatt ezren jelentkeztek a főváros ingyenes antitest-vizsgálatára

  • narancs.hu
  • 2021. július 2.

Belpol

Karácsony Gergely közölte, ezzel az első szűrési program be is telt. Dolgoznak azon, hogy kibővíthessék a kapacitásaikat

"Hogy nagyon is ideje volt a cselekvésnek, jól mutatja, hogy alig egy óra alatt ezren jelentkeztek ingyenes antitest-vizsgálatra a célra létrehozott fővárosi regisztrációs felületen" – jelentette be Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

Közölte, hogy ezzel az első szűrési program be is telt. Szerinte ez annak a bizonyítéka, milyen sok embert érint, milyen sokakat érdekel, eredményezett-e valódi védettséget az oltás, különös tekintettel az időseknek beadott kínai vakcinára.

"És mutatja ez az érdeklődés azt is, hogy nem volt igazuk a fővárosi fideszes ellenzéki képviselőknek, akik a tulajdonosi bizottság ülésén nem támogatták az antitest-szűrések beszerzését. Szerencsére a fővárosi többség felelősen döntött, így elindíthattuk a programot. Teszem hozzá rögtön: azt a programot, amit a kormány helyett csinálunk."

 A főpolgármester hozzátette, látva a nagy érdeklődést, dolgoznak azon, hogy kibővíthessék a kapacitásaikat, és bízik benne, hogy a jövő hét elején újra lehetőség lesz ingyenes antitest-szűrésre való regisztrációra.

Emellett a főváros 18 ezer darab szűrésre való lehetőséget adott a kerületi önkormányzatoknak, vagyis azon kerületekben, ahol a polgármesterek kérték, lehetőség lesz a fővárosihoz hasonló ingyenes antitest-vizsgálatra a következő napokban.

„Csak remélni tudom, hogy az V., XVI., XVII, XXI. és XXIII. kerületek fideszes polgármesterei is felülvizsgálják majd eddig elutasító álláspontjukat, hiszen a politikai megfelelési kényszer nem lehet fontosabb az oltásnál, az idős honfitársaink biztonságának, egészségének garantálásánál” – tette hozzá Karácsony.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk