Államtitkár: A Facebookon több embert tudott elérni Orbán, mint a köztévében

  • narancs.hu
  • 2020. április 7.

Belpol

Kiderült, miért nem a köztévében tett bejelentéseket a miniszterelnök.

Az interneten több embert tudott elérni a miniszterelnök a bejelentésével, mint ha a köztévében tette volna azt meg - lényegében ez derül ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának válszából, amelyet Sneider Tamás jobbikos képviselőnek küldött, és amelyet a Népszava ismertet.

Sneider levélben kérdezte meg a miniszterelnököt, hogy a köztévé helyett miért a Facebookon tett bejelentéseket korábban, mire Dömötör azt válaszolta, hogy így az állampolgárok legszélesebb köréhez tudott eljutni:

"Sokféle tényezőtől függ az, hogy a kormány tagjai milyen módon tesznek bejelentéseket, és milyen módon tájékoztatják a nyilvánosságot a legfontosabb döntésekről. Arra ugyanakkor minden esetben törekednek, hogy a legfontosabb információk az állampolgárok lehető legszélesebb köréhez eljussanak. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a járvány időszakában az internetes felületeken történő tájékoztatás a hatékonyságon túl a biztonsági szempontokat is szolgálja. Az internetes közzététel lehetőséget ad arra is, hogy minden magyarországi médium átvegye a felvételeket, a tartalmak mindenki számára szabadon hozzáférhetőek" - írta Dömötör Csaba.

Magyarán, a kormány inkább a Facebookhoz és nem az idén 85 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodó közmédiához fordul, ha hatékonyan, biztonságosan, és minél szélesebb körben szeretne közzétenni egy bejelentést.

Figyelmébe ajánljuk