Annyira meg van elégedve a kormány a digitális oktatással, hogy több elemét is megtartaná a járvány után

  • narancs.hu
  • 2020. július 18.

Belpol

Hisz' óriási siker volt a tantermen kívüli, digitális munkarend.

Több elemét is megtartaná a kormány a tantermen kívüli, digitális munkarendből, miután majd visszaáll a normál iskolai élet a koronavírus-járvány után. Minderről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár nyilatkozottMagyar Nemzetnek adott interjúban.

Példákat is említett az államtitkár, eszerint az áthelyezett szombati munkanapokon jöhetne szóba a tantermen kívüli, digitális munkarend. Maruzsa úgy fogalmazott, „fontos, hogy a gyermekfelügyelet és a digitális tanuláshoz szükséges infrastruktúra mindenhol biztosított legyen”.

De az is elképzelhető, hogy a kormány megengedné az intézményeknek, hogy az érettségizők számára a vizsga előtti két hétre is tantermen kívüli, digitális munkarendet vezessenek be. „Ezt nem rendelnénk el központilag, hanem az intézményvezetők kapnák meg a jogot, hogy döntsenek, élnek-e a lehetőséggel, de természetesen erről még szakmai egyeztetések kellenének” – mondta az államtitkár.

Az interjúban szóba kerültek többek között az iskolaőrök is. Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott, ettől az intézkedéstől azt várják, hogy azokban az iskolákban is nyugodtabban folyhasson a tanítás, ahol eddig előfordult, hogy a pedagógusokat, diá­kokat verbálisan vagy akár fizikailag bántalmazták.

Figyelmébe ajánljuk