"Ez is enyém!" – Több balatoni helyet is megjelölt a Momentum Mészáros Lőrinc arcképével

  • narancs.hu
  • 2020. július 18.

Belpol

"A magyar tenger nem magántenger."

Péntek éjszaka a Momentum aktivistái körbejárták azokat a már-már ikonikus helyeket a Balaton környékén, amelyek az elmúlt években Fidesz-közeli vállalkozók tulajdonába kerültek. Így hát, az aktivisták meglátogatták a Club Aligát, a siófoki Aranypart Kempinget, a Hotel Helios Hévízt és a Balatonfüredi Nemzeti Vitorlásközpontot is.

A Momentumosok az "Ez is az enyém!" feliratot festették Mészáros Lőrinc arcképével több helyen is, de kihelyeztek ilyen feliratú plakátokat is.

false

 

Fotó: Momentum

false

 

Fotó: Momentum

A párt közleménye szerint a "Balaton és környéke nem csak Magyarország, de Közép-Európa egyik legsikeresebb, leggyorsabban fejlődő régiója is lehetne. Lehetne, ha a fideszes elit, a NER újdonsült lovagjai – Mészáros, Tiborcz és Matolcsy vezetésével – hathatós állami segítséggel nem épp most nyúlnák le maguknak szőröstül-bőröstül."

A párt szerint "a kormányfő jó barátja és a veje már több tucat kemping és szálloda tulajdonosa a Balaton körül, de a portfólióban van borászat, kikötő és golfpálya is".

A Momentum úgy tartja, hogy a Balaton nem egy szűk, kivételezett köré, hanem Magyarország közös értéke, "a magyar tenger nem magántenger".

Feljelentést tesz az LMP a tihanyi természetpusztítás miatt

Meg kell állítani, hogy egy szűk gazdasági elit gátlástalanul letarolja a Balaton környéki zöldfelületeket saját luxusigényeinek kielégítésére.

A NER balatoni térfoglalásának első nagy hullámáról két és fél éve közöltünk átfogó írást, térképpel. (És az azóta eltelt időben az orbánista oligarchák tulajdonait jelző pöttyök csak sűrűsödtek a tó környékén.)

Az ellopott Balaton

Jól tükrözi az ország állapotát a Balaton átalakulása: a tó környéke immár a gazdagok pihenőhelye, a változás legnagyobb haszonélvezőit pedig Orbán Viktor környezetében kell keresni.

Figyelmébe ajánljuk