Április óta nincs a tűzoltóknak baleset- és életbiztosítása

  • narancs.hu
  • 2023. június 14.

Belpol

A Belügyminisztérium nem kötött újat, és nem is tervezi. 

Megszűnt a tűzoltókra vonatkozó élet- és balesetbiztosítás április 11-ével, de a Belügyminisztérium nem kötött újat. A Katasztrófavédelem szerint, ha most szenved balesetet vagy hal meg egy tűzoltó, akkor nem kap semmit – legfeljebb perelheti ő vagy a családja a munkaadót – írja a Telex

A csoportos balesetbiztosítás hiány törvénysértő, ugyanis a tárcának kötelessége biztosítani a megbízásából dolgozó tűzoltókat. A biztosítás megszűnésének ténye május eleje óta keringett, de csak az elmúlt hetekben egyes megyei katasztrófavédelmi vezetők által kiküldött tájékoztató által lett hivatalos. 

A hírről a Lánglovagok szakportál is írt. Dobson Tibor, Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke szerint a Belügyminisztérium nem tervezi megújítani a korábbi szerződést. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk