Átveszi a főváros az Oltalom-intézmények dolgozóit

  • narancs.hu
  • 2023. október 25.

Belpol

A Fidesz ennél is nagyobb segítséget javasolt.

A főváros cége, a BMSZKI (Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei) átmenetileg átveszi az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség szociális intézményeinek dolgozóit – tudósít a Telex.

A Fővárosi Közgyűlés tagjainak többsége elfogadta a javaslatot, a Fidesz módosító indítványát viszont elutasította. Ez arról szólt volna, hogy az Iványiék által működtetett intézmények teljes üzemeltetését átvette volna a főváros. A kormánypárt ezt azért tartotta volna jó megoldásnak, mert álláspontja szerint az Oltalom jelenleg nem tudja megfelelően ellátni a feladatát, és félmegoldás, ha csak a dolgozókat veszi át a BMSZKI.

A dolgozók átvételének tervét múlt héten jelentették be.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az előterjesztésről szóló vitában arról beszélt, remélik, rendezhető a kormány és a MET közötti vita. Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere azt javasolta a fideszeseknek, szóljanak a képviselőtársaiknak, hogy a kormány adja oda azt a pénzt, ami jár az egyháznak és az Oltalomnak. 

A MET és az Oltalom Budapesten 260 fős éjjeli menedéket, átmeneti szállást, ápolási osztályt, nappali melegedőt, népkonyhát, szociális szolgálatot, női szállót működtet, és átmeneti otthont tart fönn családoknak. A főváros 1264 éjszakai férőhelyéből 260-at biztosít a MET és az Oltalom.

A főváros egyeztetett az egyházzal, és azt szűrte le, hogy a legnagyobb segítség az, ha a dolgozók hónapok óta rendezetlen fizetését megoldják.  A főpolgármester-helyettes a döntéssel kapcsolatban tisztázta, a főváros nem a fenntartói feladatot veszi át, kizárólag azt szeretné megelőzni, hogy az érintett intézményekben dolgozók felmondjanak. Ezt a segítséget mindaddig biztosítja a főváros, amíg a kormány és a MET megegyezik. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk