Az EBESZ-hez fordul az ellenzék a közmédia álhírei miatt

  • narancs.hu
  • 2022. február 28.

Belpol

Az orosz agresszióval kapcsolatban elferdítik a valóságot, az ellenzéki álláspontokat szövegkörnyezetükből kiragadva, azok eredeti jelentését teljesen megváltoztatva közlik.

„Az Egységben Magyarországért pártjai elfogadhatatlannak tartják, hogy az állami és a szintén közpénzből fenntartott kormányközeli média szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében. Éppen ezért az ellenzéki szövetségi tagjai az EBESZ magyarországi missziójához fordulnak” – írja közleményben az Egységben Magyarországért. 

A hat ellenzéki pártból és a Mindenki Magyarországa Mozgalomból álló szövetség szerint nem lehet szó nélkül nézni, ahogy az állami médiában az orosz agresszióval kapcsolatban elferdítik a valóságot, a magyar ellenzéki álláspontokat pedig a szövegkörnyezetükből kiragadva, azok eredeti jelentését teljesen megváltoztatva közlik.

„Ez a gyakorlat elítélendő és különösen felelőtlen is, tekintve, hogy az Európai Unió már szankciókkal sújtja a putyini háborús propagandát terjesztő orosz médiacégeket. Amikor a hazánkkal szomszédos Ukrajnában jelenleg is sokan vesztik életüket az otthonuk védelmében, rendkívül fontos lenne a korrekt tájékoztatás és a politikai megszólalások tisztességes bemutatása. A jelenlegi háborús helyzetben az a minimum, hogy a több mint 130 milliárd forintból fenntartott állami média megfeleljen ezeknek a követelményeknek” – írják közleményben. 

Pár nappal ezelőtt Polyák Gábor, az Egységben Magyarországért médiapolitikai kabinetvezetője Facebook-oldalán szólította fel Koltay Andrást, a Médiatanács elnökét, hogy távolítsa el az MTVA vezérigazgatóját, Papp Dánielt. Az ügy miatt az LMP a Médiatanácshoz fordult. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk