Az Index szerint megint Karácsony nyert

  • narancs.hu
  • 2024. június 14.

Belpol

A portál úgy tudja, az újraszámolás után is maradt Karácsony Gergely a választás győztese.

54 szavazattal, de az érvénytelen szavazatok újraszámolását követően is Karácsony Gergely nyert a budapesti derbit, marad főpolgármester, írja az Index. A hivatalos közlésre öt óráig kell várni, akkor jelenti be a Nemzeti Választási Bizottság a végeredményt.

Vitézy Dávid kérte a 24 ezer érvénytelen szavazat újraszámolását, mert szerinte rendszerszintű szabálytalanságok voltak. A fő problémát az jelentette szerinte, hogy sokan szavaztak Szentkirályi Alexandrára és Vitézyire is, a két iksz pedig elvben autamikusan érvénytelen szavazatnak minősül. Ám mivel Szentkirályi visszalépett és a neve át lett húzva a lapokon, nem minősül szavazatnak a hozzá behúzott iksz.

Az érvénytelen szavazatok újraszámolása után 500 érvényes szavazatot találtak az Index információi szerint, ennek java Vitézyhez ment. A végeredmény így 54 szavazat különbség Karácsony Gergely javára. Vagyis valóban voltak rosszul értelmezett szavazatok, de a 24 ezer érvénytelen voks zöme valóban érvénytelen volt.

Karácsony Gergely azt javasolta, írjanak ki új választást, mert a szavazólapok szállítása és átadása a számlálóknak nem volt szabályszerű. Vitézy két kerületben kért új szavazást. Kérdés, ki mit lép az új helyzetben.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk