Az MNB akarattyai konferenciaközpontjához még a Balaton is bevezették

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Belpol

Engedélyt kaptak „jóléti vízfelület” kialakítására.

Nagy lendülettel épül a balatonakarattyai Koppány soron a Magyar Nemzeti Banknek készülő oktatási és konferenciaközpont a volt MÁV-üdülő területén. 

Az MNB-Ingatlan Kft. lassan befejeződő tóparti építkezését a 24.hu nézte meg, és arról számolnak be, hogy a területre még a Balaton vizét is szolidan bevezették egy medencére emlékeztető „jóléti vízfelület” formájában, amelyről egyelőre nem tudni, hogy látványtóként vagy milyenformában funkcionál majd.

A cikkben hozzáteszik, hogy egy szűk csatorna formájában eddig is benyúlt kissé a Balaton a partszakaszba, mert egy csónakkikötő volt ott régen. Most azonban ezt kiszélesítették, betonozták és beljebb terelték, a csatorna végét a már említett kör alakú „jóléti vízfelületté" alalkítva. Az elkészült képződménybe már be is vezették a Balaton vizét a 24.hu fotói alapján.

A vízjogi létesítési engedélyt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adta ki. Kérdésre azt is közölték, hogy  a "jóléti vízfelület" azt jeletni, hogy am inősítéssel a látvány-, csónakázótó és hasonló célú hasznosítást jelölik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.