Az MNB akarattyai konferenciaközpontjához még a Balaton is bevezették

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 4.

Belpol

Engedélyt kaptak „jóléti vízfelület” kialakítására.

Nagy lendülettel épül a balatonakarattyai Koppány soron a Magyar Nemzeti Banknek készülő oktatási és konferenciaközpont a volt MÁV-üdülő területén. 

Az MNB-Ingatlan Kft. lassan befejeződő tóparti építkezését a 24.hu nézte meg, és arról számolnak be, hogy a területre még a Balaton vizét is szolidan bevezették egy medencére emlékeztető „jóléti vízfelület” formájában, amelyről egyelőre nem tudni, hogy látványtóként vagy milyenformában funkcionál majd.

A cikkben hozzáteszik, hogy egy szűk csatorna formájában eddig is benyúlt kissé a Balaton a partszakaszba, mert egy csónakkikötő volt ott régen. Most azonban ezt kiszélesítették, betonozták és beljebb terelték, a csatorna végét a már említett kör alakú „jóléti vízfelületté" alalkítva. Az elkészült képződménybe már be is vezették a Balaton vizét a 24.hu fotói alapján.

A vízjogi létesítési engedélyt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adta ki. Kérdésre azt is közölték, hogy  a "jóléti vízfelület" azt jeletni, hogy am inősítéssel a látvány-, csónakázótó és hasonló célú hasznosítást jelölik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk