Az Origo és a Lokál buktája után a Ripost is elveszítette a pert Nagy Blanka ellen

  • narancs.hu
  • 2019. március 26.

Belpol

Le kell hozniuk a helyreigazítást.

Sorban bukják el a kormánypropoganda-oldalak a pereket a 19 éves kecskeméti diáklány, Nagy Blanka ellen.

Most a kormányellenes tüntetéseken heves beszédeiről ismert Nagy Blankáról előszor hazug lejáratóanyagokat közlő Ripost veszített pert.

A propagandaoldalak azt a valótlanságot terjesztették, hogy Nagy több tárgyból bukásra áll, és még Nagy szüleit és az osztályfőnökét is meg akarták hallgatni, holott az elektronikus bizonyítványból is kiderült, hogy nem állt bukásra semmiből.

false

Mindez az MSZP Facebook-oldalára kitett videóból derül ki, amelyen az ítélet hallható. Elsőfokú, nem jogerős ítéletről van szó.

A Ripostnak le kell hoznia a helyreigazítást.

Nagy Blanka egy időre visszavonult a közszerepléstől, de előtte még initerjút adott a Narancsnak, amiben többek között ezt mondta a lejárató cikkekről:

"Nem esik rosszul a negatív kritika, amit a média ezen részétől kapok. Jól sem, teljesen közömbös vagyok. Nem veszem fel, mert ezeket a cikkeket név nélkül írják, és az azért elég gáz, hogy ezek az emberek nem képesek saját magukat felvállalni. Valószínleg ők sem hisznek ebben az egészben. Én névvel és arccal állok ki 19 évesen, mondhatjuk, hogy egy ország elé. Vállalom az arcomat, a nevemet, akkor felnőtt emberként ők is megtehetnék ugyanezt."

Neked ajánljuk