Az osztrák államvasutakra mutogat a MÁV

  • narancs.hu
  • 2023. október 21.

Belpol

Az ÖBB a Gyurcsány az állami vasúttársaság kommunikációjában.

Ahogy korábban írtuk, december 10-ig kitolták a magyarországi pályafelújítás miatt bevezetett, eredetileg október 27-ig meghirdetett osztrák intézkedéseket. A Budapestről induló járatok csak Bécsig közlekednek, a Münchenbe és Salzburgba utazóknak át kell szállniuk.

Az osztrák vasúttársaság a MÁV sorozatos késéseivel és a be nem jelentett pályafelújításokkal indokolta a döntést.

A MÁV Sajtóosztálya most reagált a Magyar Hang megkeresésére, és azt írták: többször jelezték az ÖBB felé, hogy október 27-től jelentősen csökken a késések kockázata, és kérte a Németországba tartó vonatok bécsi kettéosztásának megszüntetését.

A MÁV az osztrákokra mutogat: azt írják, az ÖBB döntésein múlik, hogy az ideiglenes forgalmi rend Bécsben ne okozzon a minimálisnál nagyobb kényelmetlenséget az érintett utasoknak. Segíthetnek például a csatlakozó járatok közeli vágányokról történő indításával vagy azzal, hogy bevárják a türelmi időn belül érkező Budapest járatokat.

A vasúttársaság szerint az Ausztriából Magyarországra tartó Railjet xpress vonatok is késnek, és végsősoron ezek is vezetnek a Magyarországról induló szerelvények csúszásához.

Korábban arról is írtunk, hogy a vasútfelújítás is késik: ebben a MÁV szerint Mészáros Lőrinc cége a hibás.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk