Az V. kerületi alpolgármester esélyegyenlőségi okokból osztogatta Vajna Tímea fánkjait a gyerekeknek

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 24.

Belpol

Egyáltalán nem kampányfogás volt!

Néhány napja Rubovszky Csilla V. kerületi alpolgármester, miniszteri biztos egy önkormányzati rendezvényen Vajna Tímea fánkjait osztogatta a gyerekeknek, amit akár, kampány lévén, akként is értelmezhetünk, hogy a politikus gyerekeket felhasználva kampányol.

Rubovszky azonban ezt ma, a Heti Tévé kábelcsatorna reggeli műsorában cáfolta, szúrta ki a 444. Az alpolgármester egyből rendet tett, elmondta ugyanis, hogy a fánkokat "esélyegyenlőségi okokból" osztogatta, azokból pedig éppúgy ettek a saját, mint az ellenzéki politikusok gyerekei.

A Belváros önkormányzata 2014 óta megrendezi a Gyermekirodalmi Játszóteret, aminek célja, hogy a gyermeket játékos formában közel hozzuk a kultúrához (...) és van a kerületben egy civil szervezet, aki az esélyegyenlőségnek a nevében minden évben arra kér minket, hogy az édességet a gyerekeknek ők állják, viszont ne legyen más édesség a helyszínen kapható, hogy egy nap, minden gyerek ugyanolyan eséllyel jusson hozzá ezekhez a finomságokhoz. (...) 10 alkalommal soha nem volt probléma, hogy osztottunk ilyen édességeket, most 11. alkalommal úgy gondolták, egy önkormányzati rendezvényen, ahol egyébként az ellenzéki képviselők is jelen voltak, maguk is fogyasztottak ezekből az esélyekből [sic!], sőt, gyermekeik is, hogy ez most egy politikai rendezvény, mert hogy személyem, mint alpolgármester indul az önkormányzati választáson és ezért én a gyerekeket használtam kampánycélokra.

A tavalyi országgyűlési választás előtt írtunk arról, hogy a gyermekjogokkal foglalkozó Hintalovon Alapítvány gyermekjogi kisokost állított össze politikai kampányok szervezőinek és politikusoknak.

Egy gyerek ne legyen se díszlet, se eszköz!

Gyermekjogi kisokost állított össze a Hintalovon Alapítvány politikai kampányok szervezőinek és politikusoknak. „Ha egy politikus fontosnak tartja a gyerekek jólétét, és szeretné demonstrálni gyerekbarát programját, akkor kezdje azzal, hogy tiszteli a gyerekeket. Ne használja őket politikai fegyverként, és vegye komolyan őket. A közügyek a gyerekeké is.

Figyelmébe ajánljuk