Aznap kezdték megfigyelni Páva Zoltánt a Pegasusszal, amikor kiderült, szerződése van Gyurcsányékkal

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 13.

Belpol

A médiatulajdonos által aláírt EagleEye-Marketing Kft. szerződéséről másnap már az Origó is írt.

A legfrissebb információk szerint lehetséges, hogy Páva Zoltán ellenzéki médiatulajdonos megfigyelése a Pegasusszal összefüggésben áll azzal, hogy egy általa vezetett cég dolgozik a Demokratikus Koalíciónak – írja a Direkt36.

Az oknyomozó portál úgy tudja, Páva okostelefonját március 16-án törték fel az izraeli fejlesztésű kémszoftverrel, épp aznap, amikor a parlament honlapjára felkerültek adatok arról, hogy az EagleEye-Marketing Kft. szerződést kötött a DK parlamenti frakciójával közösségi médiatanácsadásra. A cég részéről a szerződés aláírója Páva Zoltán volt.

A lap múlt hét szerdán számolt be arról, hogy a korábban az MSZP-ben politizáló, jelenleg az ezalenyeg.hu nevű oldalt kiadó Páva Zoltánt is megfigyelték idén tavasszal az izraeli fejlesztésű, okostelefonok feltörésére alkalmas Pegasus kémszoftverrel. Biztonsági szakértők megvizsgálták Páva készülékét, és két vizsgálat is arra jutott, hogy a telefonon kimutathatók a Pegasus nyomai. A vizsgálatok adatai szerint idén március 16. és 24., valamint május 23. és 27. között volt jelen a kémszoftver a készüléken.

Páva korábban a Direkt36-nak úgy nyilatkozott, nem érti, miért ebben az időszakban állt megfigyelés alatt, ugyanis akkortájt semmi különös nem történt vele. A DK-val kötött szerződés azért nem merült fel számára a megfigyelés okaként, mert azt már az előző év végén megkötötték, és január 1-gyel el is kezdtek dolgozni a frakciónak. Arról Páva korábban nem tudott, hogy március 16-án kerültek fel a szerződés adatai a parlament honlapjára.

Az EagleEye-Marketing Kft.-vel kötött szerződés nem csak a Pegasust használók figyelmét keltette fel, de a kormánypropaganda is ráugrott a témára: a szerződési adatok feltöltésének másnapján, március 17-én cikket közölt róla az Origo, kiemelve, hogy a céget vezető Páva Zoltán egyben a kormánykritikus ezalenyeg.hu kiadója is.

(Direkt36)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk