Baranyi Krisztina: Ferencvárosban is vannak háttéralkuk a Fidesz és az MSZP között

Belpol

Karácsony Gergely is megkereste a független polgármesterjelöltet.

A ma megjelenő Magyar Narancsnak adott interjút Baranyi Krisztina IX. kerületi önkormányzati képviselő, aki független polgármesterjelöltként tervez indulni az októberi választáson. Baranyit kérdeztük a kerületi parkolási mutyiról, és arról is, meggyengítheti-e az önkormányzati választás a NER-t.

Néhány részlet az interjúból:

Magyar Narancs: A hvg.hu-nak azt mondta, ha az ellenzék talál más megfelelő polgármesterjelöltet, akkor megelégedne a képviselőjelöltséggel. Kiből lehetne ilyen közös jelölt?

Baranyi Krisztina: Ezt ne tőlem kérdezze! Az ellenzék egyelőre nem nevezett meg polgármesterjelöltet a IX. kerületben, azt gondolom, nem véletlenül. Ha akár a baloldali szövetség, akár a Jobbik és az LMP formálódó együttműködése előáll egy, a fideszes polgármester legyőzésére esélyes jelölttel, az új helyzet lenne. Ebben az esetben átgondolnám, elindulok-e. A legfontosabb, hogy legyőzzük a Fideszt a kerületben.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

MN: A négypárti szövetség (MSZP, Párbeszéd, DK, Momentum) április 6-i bejelentése szerint a IX. kerületben a Párbeszéd indít polgármesterjelöltet, de az még nem dőlt el, kit. Ön tudja, kiben gondolkodik a Párbeszéd?

BK: Erről nincs pontos információm. Annyit elárulhatok, hogy Karácsony Gergely – akivel régóta ismerjük egymást – megkeresett az ügyben. Ő is úgy látja, Ferencvárosban verhető a Fidesz, korábban is sokat beszélt arról, hogy helyben ismert, hiteles és népszerű jelöltek mögé kell beállnia az ellenzéknek Budapesten. Szerinte én ilyen vagyok. Itt tartunk most.

(...)

MN: Az MSZP támogatását szívesen fogadná azok után, hogy például parkolásügyben egyáltalán nem segítették önt, sőt a Fidesszel együtt szavaztak?

BK: A kampányomat nem a pártokra alapozva építettem fel. De mire kíváncsi konkrétan?

MN: Hogy okoz-e morális dilemmát az együttműködés a szocialistákkal.

BK: Ma is szeretnék velük együtt fellépni a Fidesszel szemben, de a napi gyakorlat azt mutatja, hogy ebben a kerületben is vannak olyan személyes együttműködések és háttér­alkuk a Fidesz és az MSZP között, amilyenekről Karácsony Gergely beszélt Zugló vonatkozásában. De a Fidesszel együttműködő néhány MSZP-snél fontosabbak a szocialista párt szavazói és az a rengeteg tisztességes, becsületes ember, aki ebben a pártban még szerepet vállal. Én nekik is politizálok.

A teljes cikket a Magyar Narancs április 18-i lapszámában olvashatja. Az újságra itt lehet előfizetni.

Magyar Narancs - Archívum részletes

A legfrissebb Magyar Narancs tartalmából.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?