Baranyi Krisztina polgármesteri vétót emel a 9 magazint érintő döntések ellen

  • narancs.hu
  • 2022. június 24.

Belpol

A polgármester úgy véli: „a képviselő-testület így esélyt kap arra, hogy korrigálja a döntését, a kerület médiája szabad maradjon”.

Polgármesteri vétót emelek azok ellen a döntések ellen, amelyek bedarálják és pártkifizető-hellyé teszik a ferencvárosi független médiát. – jelentette be Baranyi Krisztina 9. kerületi polgármester a Facebookon. Baranyi a cégvezető megválasztása, a tartalomfejlesztési igazgatói poszt létrehozása és az új főszerkesztői pályázat kiírását szeretné ezzel megakadályozni. Szerinte ezzl még nincs megoldva a helyzet, de a képviselő-testület esélyt kap arra, hogy korrigálja a döntését, a kerület médiája szabad maradjon.

Baranyi bejelentését azután tette, hogy Vágvölgyi B. András nem került vissza a kerületi lap főszerkesztői pozíciójába, viszont az őt elbocsátó Hagymási Zoltán cégvezetőt felmentették. Bár a Baranyival viaskodó ellenzéki képviselők utóbbit megszavazták, azt azonban sikerült elérniük, hogy Hoffmann György televíziós szakember, Kálmán Olga DK-s politikus férje kerüljön Hagymási helyére. 

Baranyi Krisztina mai bejegyzéséből az is kiderül, hogy a szerdai ülésen az ellenzéki pártok képviselői érthetetlen módosító indítványokkal bombázták a polgármester javaslatát. Mint írja,ezek között volt, amelyik alpolgármesternek jelölte volna Vágvölgyit és olyan is, amelyik 100 forintért eladta volna a lap kiadói jogait neki. Az ülésen aztán sorra visszavonták a csupán zavarórepülésnek beküldött indítványokat, és előálltak a megfejtéssel, amellyel maguk alá gyűrhetik az eddig független 9 Magazint. Majd végül a média cég új igazgatójának Hoffmann Györgyöt húzták elő a semmiből. Baranyi azt is írja, hogy Hoffman nem volt jelen az ülésen, így a többi jelölttel szemben nem lehetett tőle kérdezni.

Szintén a szerdai ülés eredménye, hogy kinevezték ugyan Vágvölgyit B. Andrást tartalomfejlesztési igazgatónak (több kérdésre sem derült ki, hogy ez a pozíció mit takar), de egyúttal új főszerkesztői pályázatot is kiírtak. Ennek eredményéről már nem a Vágvölgyi pályázatát 2020-ban elbíráló, Majtényi László vezette szakmai bizottság, vagy más pártfüggetlen zsűri, hanem a képviselők pártalkuja dönt. Vágvölgyi így a DK cégvezetője és a ma még ismeretlen, a képviselők által kiválasztott főszerkesztő között igazgathatná a tartalomfejlesztést. - olvasható a posztban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk