A Mi Hazánk Mozgalom elutasítja Ukrajna európai uniós tagjelöltté válását

Belpol

A párt elnöke a tálib rendszerhez hasonlította az ukrán államot.

A Mi Hazánk Mozgalom elutasítja Ukrajna európai uniós tagjelöltté válását, mert szerintük nem alkalmas erre a szomszédos állam.

Pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a párt elnöke, országgyűlési frakcióvezetője megdöbbenésüknek adott hangot, mondván, Orbán Viktor mindennemű ellenvetés vagy feltétel – például a kárpátaljai magyarok kollektív jogainak biztosításának igénye – nélkül szavazta meg a tagjelölti státusz megadását, miközben teljesen egyértelmű, hogy Ukrajna nem érett meg erre.

Ezt mutatja szerinte a "korrupciós ügyek" sora, a "maffiaállam" vagy az, hogy velünk fizettetik majd meg a háború utáni újjáépítés költségeit, de az is, ahogyan Kijev az őshonos államalkotó nemzetiségeivel bánik.

A Mi Hazánk politikusa arról beszélt, miután a napokban "betiltották az orosz zenét és az orosz kultúrát Ukrajnában, elképzelhetjük, mi vár a kárpátaljai magyarokra". Ehhez hasonlót csak a tálib rendszer esetében láttunk - fogalmazott Toroczkai László, kifogásolva, hogy az unió és a tagállamok vezetése ennek ellenére alkalmasnak találta a tagjelölti státusra Ukrajnát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk