Bécsben vett lakást Hadházy Ákos

  • narancs.hu
  • 2023. február 1.

Belpol

Nem tervezi elhagyni az országot. 

Hadházy Ákosnak még mindig megvan a szekszárdi lakása, és a fácánkerti szőlője, de ezek mellé tavaly beszerzett egy 30 négyzetméteres lakást is az osztrák fővárosban, ennek felerészben tulajdonosa – írja a hvg.hu.

A független országgyűlési képviselő legfrissebb vagyonnyilatkozatában már egyetlen gépjármű sem szerepel, így sem a lízingelt Skoda Kodiaq, sem a VW Caddy, sem pedig a Trabant kombi nem található. Eltűntek az államkötvényei és számlakövetelései is, ehelyett több mint 16 millióval tartozik bankoknak, 3,9 millióval pedig magánszemélyeknek.

Ugyanakkor duplájára nőtt a Hadházynak küldött adományok összege. Míg 2021-ben a politikus 7,6 millió forintról számolt be, 2022-ben saját megfogalmazása szerint „magyar magánszemélyektől választási kampányra, az eskütétele törvénytelen akadályozásának időtartamára, majd a tiszteletdíja törvénytelen visszatartozására és politikai munkája támogatására 16,8 millió forint magán kisadomány érkezett”, írja a hvg.hu. 

Hadházy a bécsi lakással kapcsolatban azt írja a Facebookon, hogy „valószínűleg én vagyok az egyetlen képviselő, akinek külföldi ingatlan szerepel a vagyonbevallásában: egy 30 négyzetméteres lakás Bécs egyik külső kerületében. Igaz, nekem nincsen vejem, aki szállodákat vesz meg helyettem Ausztriában... Persze tudtam, hogy a propaganda össze akarja majd keverni a szezont a fazonnal, de ez a lakás a korábbi házam eladásából, illetve hitelből van, és ahogyan említettem, 18 évig dolgoztam állatorvosként. Mindenesetre megnyugtatom az aggódó propagandistákat, a lakást befektetésnek vettem, nem szándékozom elhagyni az országot!”. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk