Beidézte az ügyészség Magyar Pétert

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. március 7.

Belpol

"Egyelőre tanúként", írja a volt igazságügy miniszter exférje.

„Tegnap felhívott a Központi Nyomozó Ügyészség egyik ügyésze és jelezte, hogy meg kívánnak hallgatni (egyelőre tanúként) egy korrupciós bűncselekmény kapcsán, feljelentés elmulasztása miatt” – erről számolt be friss posztjában Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter korábbi férje. A Diákhitel Központ volt vezetője azt írja, az ügyész azt mondta neki, „hogy múlt hét végén adták postára az idézést a mai napra és mivel úgy látják, hogy még nem vettem át a postai küldeményüket (3 nap után…), ezért tegnap már személyesen küldtek ki egy ügyészt, hogy kézbesítse számomra az idézést, de sajnos nem találtak otthon”.

A bejegyzést így folytatta: „Mikor rákérdeztem, hogy mire ez a nagy sietség és jellemző-e, hogy egy nyomozás során olyan időpontra küldenek ki idézést, hogy szinte esély se legyen a normál kézbesítési szabályok szerint átvenni azt és hogy más ügyben is szoktak-e az idézés postára adását követően három munkanappal ügyészt küldeni a tanúként idézni kívánt állampolgár házához, nem kaptam megnyugtató választ”. Végezetül azt üzente „Polt Péter legfőbb ügyésznek (volt Fidesz tagnak), hogy legalább a látszatra ügyeljen”, és felszólította, hogy azonnali hatállyal távozzon hivatalából, illetve mielőtt ezt megtenné, mentse fel azon ügyészeket, akik a Völner-Scahdl (és mások?) ügyében a nyomozást vezették.

A facebook bejegyzésből az nem derült ki, hogy milyen ügyben akarják meghallgatni, de korábban már kérte arra Gulyás Gergelyt, hogy menjen be vele tanúskodni egy ügyben az ügyészségre. Mint akkor írta, „megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy, az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk