Bejglit vitt a pécsi Fidelitas a civil ételosztásra, hogy migránsozhasson

  • narancs.hu
  • 2017. december 17.

Belpol

Kis vasárnapi abszurd.

Az Emberség Erejével nonprofit szervezet azt írja a Facebook-oldalán, hogy Pécsen az Élmény Tár Tanoda szombati ételosztására beállítottak a kormánypárt helyi szervezetének aktivistái, akik

„nagyon cukik voltak, s szembeszállva anyapártjuk gyűlöletpolitikájával, ajándék bejglivel érkeztek.“

"A politikai jelképekért ugyan kár, hiszen a rendezvény teljes mértékben politikamentes, de ez sem von le a bátorságuk és kiállásuk értékéből" – tették hozzá.

A részvétel tényleg kedves tőlük, az már jóval kevésbé, hogy Beke Zoltán, a Fidelitas dél-dunántúli regionális igazgatója azt nyilatkozta, a civilek az ételért cserébe azt kérik majd a rászorulóktól, hogy fogadjanak be migránsokat. Idézzük is Bekét:

Mi biztatjuk őket arra, hogy fogadják el az ételt, de át kell gondolni mindenkinek, hogy ha elfogadják ezt az ebédet, ezt a gulyást, akkor mi lesz majd a következő kérés ettől a szervezettől, Soros György szervezetétől. Ki tudja, hogy a következő kérés nem az lesz-e, hogy fogadjanak be migránsokat vagy szavazzák meg azt, hogy Magyarországon betelepíthessék korlát nélkül a bevándorlókat.”

A 444.hu cikke szerint Beke az ételosztás helyszínén azt mondta: a bejglivel arra hívják fel a figyelmet, hogy Soros migránspárti szervezete egy jótékony célt használ arra, hogy befolyásolja a rászorulókat.

Tehát a civilek látszatéletosztása valójában Soros migránspropagandája, de az eseményre rátelepedő fideszesek vég nélküli sorosozása meg migránsozása viszont csak egy jótékony figyelmeztetés, mindenféle politikai szándék nélkül.

Az eset előzménye Pécs fideszes többségű önkormányzatának az Emberség Erejével Alapítvány elleni hadjárata: a közgyűlés elfogadott egy Soros-ellenes kiáltványt, ami után a szervezet elveszítette irodáját (később felajánlottak nekik egy másikat).

(Címlapi fotó: Erdész Gyula)

Figyelmébe ajánljuk