Belerúgtak a Momentum pultjába Körmenden

  • narancs.hu
  • 2024. január 27.

Belpol

A párt a nemzeti konzultációs íveket gyűjtötte, egy járókelőnek ez nem tetszett.

Egy járókelő megrongálta a Momentum pultját Körmenden – derül ki Pleva Dániel körmendi elnök szombati Facebook-bejegyzéséből.

A párt aktivistái a Vas megyei városban is a kitöltetlen nemzeti konzultációs íveket gyűjtötték, amikor valaki megpróbálta felrúgni a pultot, amely nem dőlt el, de több helyen eltört.

Pleva biztosra veszi, hogy egy fideszes választóval volt dolguk, és hogy a tettlegesség a kormánypárti agitáció hatása, mert a támadó „a propagandában hallható lózungokat ordítozta”. A körmendi politikus megkéri a kormányt, „álljon már le a hazudozással, a hergeléssel és a magyarság megosztásával”.

Tavaly hasonló atrocitás történt Bajánsenyén, amikor a momentumosok a helyi orvosi ügyelet megszüntetése ellen gyűjtöttek aláírásokat.

A mostani körmendi eset után több – Pleva szerint – Fidesz-szavazó odament a pulthoz, azzal, sajnálják, amit a rugdosódó polgártárs tett. A Momentum helyi elnöke megköszönte ezt a gesztust.

A poszt szerint a 12 ezres településen egy hónap alatt közel százan adták oda a Momentumnak nemzeti konzultációs ívüket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.