Angyalföld nem érdekli, azt sem tudja, hol van – bemutatkozott a Jobbik angyalföldi képviselőjelöltje

  • L. T.
  • 2015. augusztus 8.

Belpol

„Jelöltbemutatóval egybekötött budapesti migrációs helyzetértékelést” tartott a Jobbik, de mintha eltévesztették volna a házszámot.

Időközi önkormányzati képviselőválasztás lesz szeptember 20-án, Angyalföld 10. számú egyéni választókerületében, ami közelebbről az Árpád híd és a Forgách utca környékét jelenti. Erre hol mutatja be a Jobbik a képviselőjelöltjét? A VI. kerületben, a Nyugati pályaudvar előtt!

„Alapelvem, hogy képviselőként minden olyan ügyet támogatni kell, ami az itt élők javát szolgálja, legyen az bármilyen párt javaslata. Ha lehetőséget kapok Önöktől, ennek jegyében fogok dolgozni, ugyanakkor a kellő lendülettel fogok fellépni többek közt a Dagály strand megvédése, valamint a bevándorlók egyre aggasztóbb jelenléte miatt a kerület lakóinak biztonságáért” – így mutatkozott be nemrégiben Magvasi Adrián, a Jobbik jelöltje egy angyalföldi portálon, ám úgy tűnik, utolsó állítása mindent háttérbe szorít.

Z. Kárpát és Magvasi

Z. Kárpát és Magvasi

Fotó: A szerző felvétele

Olyannyira, hogy Z. Kárpát Dániellel közösen tartott bemutatkozó villám-sajtótájékoztatóján nem sok szó esett a XIII. kerületről. Magvasi egyből menekültezni kezdett, mondanivalójának lényege az volt, hogy a migránsokat Budapesten kívül kell elhelyezni – ezzel arra utalt, hogy a főváros a Keleti pályaudvarnál (VII., VIII. kerület) alakított ki ún. tranzitterületet. Magvasi tehát Tarlósékat, Z. Kárpát Dániel, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettese a kormányt bírálta, szerinte ugyanis az csak látszólagos harcot folytat a bevándorlókkal szemben. Megjegyezte, hogy a Jobbik menekültügyben zéró toleranciát hirdetett, s nem vállalja a felelősséget az egészségügyi kockázatokért sem, majd ugyanezzel a levegővel önálló határőrség felállítását is követelte. A kerítésről nem esett szó, de aknazárról sem.

A sajtótájékoztatót követően azt próbáltuk megfejteni, hogy a puszta hangulatkeltésen kívül mi célt szolgált a rendezvény, de nem jártunk sikerrel. Abban pedig egészen biztosak vagyunk, hogy az angyalföldi polgárok is jobban szeretik, ha önkormányzati képviselőjelöltjük legalább annyival megtiszteli őket, hogy ott kampányol, ahol remélt választói élnek. Tényleg, mit gondol Magvasi? Hogy a menekültek a Nyugatinál metróra szállnak és meg sem állnak a Forgách utcáig?

Figyelmébe ajánljuk