Benyújtja az Isztambuli Egyezmény ratifikálását a Momentum a parlamentnek

  • narancs.hu
  • 2024. március 27.

Belpol

Varga Judit "politikai hisztinek" nevezte az Isztambuli Egyezményt. Holott nyilatkozata szerint férje, Magyar Péter éveken át terrorizálta verbálisan és fizikailag is bántalmazta.

A Momentum benyújtja a parlamentnek a nők elleni és a családon belüli erőszak megakadályozásáról szóló Isztambuli Egyezmény ratifikálását, melyre a kormány évek óta nem hajlandó

írta szerdán a Facebook oldalán Donáth Anna. A párt azért épp most nyújtja be a javaslatot, mert Varga Judit – Magyar Péter róla szóló hangfelvételének publikálása után – arról posztolt, hogy kapcsolati erőszak áldozata volt.

Varga Judit igazságügyi miniszter korábban azt mondta az Isztambuli Egyezményről, hogy ez egy "politikai hiszti. A nők helyzete a legjobb állapotban van Magyarországon, nem kell választani a család és munka között, a kormány fellép a családon belüli erőszak ellen is. Az áldozatsegítésben, szociális és családpolitikában minden védelem adott."

Donáth visszaemlékezett, hogy személyesen is vitázott erről Vargával, "akinek

a szeme sem rebbent akkor, amikor azt állította, a nők helyzetével minden rendben van Magyarországon. Ugyanaz a Varga Judit mondta ezt, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy férje, Magyar Péter éveken át terrorizálta, verbálisan és fizikailag is bántalmazta."

A Momentum elnöke szerint "az egyezmény végeredményben minden családon belüli erőszak áldozatán segíthetne, legyen szó férfiakról vagy nőkről, fizikai, verbális vagy mentális bántalmazásról. Ha valamikor, akkor most eljött az idő, hogy a kormány is belássa ennek szükségességét, és megszavazza a Momentum előterjesztését a parlamentben."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.