Bepereli Bayert az I. kerület a lakásügye miatt

  • narancs.hu
  • 2021.01.14 17:10

Belpol

Azt vizsgálják, színlelt szerződéssel jutott-e lakáshoz.

V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere a közösségi oldalán tartott online sajtótájékoztatóban jelentette be, hogy a jogi szakvélemény alapján az önkormányzat pert indít Bayer Zsolt lakásügyében.

A 444.hu emlékeztet, hogy Bayer Zsolt még ősszel, egy az Azonnalinak adott interjúban beszélt arról,  hogy a lakástörvény előírásait megkerülve, színlelt szerződéssel jutott lakáshoz a Várban.

V. Naszályi Márta már az interjú után bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben, a sajtótájékoztatóban pedig kiemelte, hogy Bayer-ügyéhez és a jogi szakvélemény elkészülééséhez azért csak most jutottak el, mert nem NER-kötődés alapján és nem csak Bayer-ügyét kívánják kivizsgálni.

A jogi szakvélemény megállapította, hogy a lakáscsere színlelt volt, aminek Bayer tudatában volt, és a színlelt lakáscserével megkárosított a kerületet, ezért az önkormányzat pert indít ellene.V. Naszályi szerint Bayer ügye nem esett különleges elbírálás alá, más esetekben is indítanak bírósági eljárást.

V. Naszályi Márta online sajtótájékoztatója

Online sajtótájékoztató Bayer Zsolt és családja lakásügyéről

Posted by V. Naszályi Márta polgármester on Thursday, January 14, 2021

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.

Eladó, kiadó

Hérodotosz óta sokat változott a közmeg­egyezés azzal kapcsolatban, mik is lehetnek a történetírás elfogadott témái és alkalmatos forrásai.