Beperli az állami kukaholdingot a Budapesti Közművek

  • narancs.hu
  • 2023. június 3.

Belpol

21 milliárd forintot követelnek.

A 24.hu úgy tudja, a Budapesti Közművek perre megy, mert szerintük a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. évek óta kevesebbet fizet a budapesti szemétszállításért a szerződés szerint járó összegnél. A perelt összeg nettó 21 milliárd forint, valamint ennek kamatösszegei.

Mártha Imre, a BKM vezérigazgatója szerint mintegy 15 százalékkal csökkent a nekik juttatott bevétel, pedig ez nem állami támogatásként, hanem megtermelt értékként jár nekik. A vezérigazgató szerint a fővárostól így elvont évi 4-5 milliárd forintot a nemzeti kukaholding valójában az országos ellátásban keletkezett lyukak „betömködésére” fordította. „[A főváros] lakosai és vállalkozásai azt látják, hogy az általuk befizetett összeget és a hulladékgazdálkodási munkával itt megtermelt forrást az ország más pontjain költi el az állami cég” – olvasható a cikkben.

Az NHKV szerint viszont ők minden szolgáltatási díjat határidőben vagy határidő előtt kifizetnek, elszámolási vitájuk nincs a fővárosi céggel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk