Bezár a szentesi szülészet-nőgyógyászat januártól

  • narancs.hu
  • 2022. december 22.

Belpol

Szakorvoshiány miatt. 

Január elsejétől szünetel a fekvőbetegek ellátása a szentesi Dr. Bugyi István Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán – számolt be a Telex a kórház közleménye nyomán. A betegeket és kismamákat Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállásukról az Országos Mentőszolgálat gondoskodik. Az osztály működését szakorvoshiány miatt függesztik fel. 

A Magyar Narancs már december elején írt róla, hogy a városban tüntetnek a bezárás ellen. Akkori értesüléseink szerint az osztálynak két nyugdíjas orvosa van, az egyik az osztályvezető, januártól pedig – ha addig nem jelentkezik valaki – egy orvos maradna. December eleji információink szerint ideiglenesen fog szünetelni a szülészeti ellátás. A szentesi kórház Csongrád-Csanád megye északi részén, valamint a szomszédos Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Békés megye közeli településein mintegy 60 ezer ember ellátásáért felel.

A napokban a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház jelentette be, hogy a szülészeti-nőgyógyászati osztályán – szintén szakorvoshiány miatt – a teljes körű fekvőbeteg ellátás nem biztosítható tovább – számolt be a hvg.hu. Hétvégén és ünnepnapokon a páciensek többségét csak 85 kilométerrel arrébb, Miskolcon fogják majd ellátni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk