Bezárnak egy kollégiumot Somogyban a drasztikusan megnőtt gáz- és áramárak miatt

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 31.

Belpol

Az erdésztechnikusi kollégium Barcstól nem messze az erdőben, az egykori Széchenyi-kastélyban működött. Most a diákoknak a barcsi belvárosba kell költözniük.

Bezárnak egy Somogy megyei kollégiumot, ami Barcstól 6 kilométerre az erdőben, az egykori Széchenyi-kastélyban működöttírjaNépszava. A lap szerint kollégiumot fenntartó Kaposvári Szakképzési Centrum hivatalosan nem indokolta a döntést, de a nevelőtanároktól kapott tájékoztatás értelmében a drasztikusan megnövekedett gáz- és áramárak miatt zárnak be.

A közel száz éve épült kúriában és 35 hektáros parkjában 1960 óta működik középiskola és kollégium. A barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium erdésztechnikusi képzésére járó tanulók a lap beszámolója szerint egy hete tudták meg, hogy idén nem mehetnek vissza a kollégiumba, helyette a barcsi belvárosba kell költözniük.

Egy megszólaló szülő szerint az iskolától semmilyen hivatalos információ nem érkezett, az intézmény honlapján is csak annyi utal a rigóci kollégium bezárására, hogy jelzik: augusztus 31-én 12 órától lehet beköltözni, de mint írják, mindenkit a barcsi épületbe várnak.

"A kastélyhoz képest a városi kollégium sokkal rosszabb" – mondta a szülő, aki szerint az erdészképzés elengedhetetlen része, hogy a diákok folyamatosan a természetben legyenek, ne csak heti egyszer a szakmai tantárgyak napján vigyék ki őket az erdőbe. Azt mondta, mivel a gyerekek szállítása is költséges, attól tartanak, hogy a szakmai tárgyakat is Barcson tanulják majd, és csak az adminisztrációban fog szerepelni, hogy az erdőben voltak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.