Bezárták az uszodát Balatonbogláron az energiaárak miatt

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 23.

Belpol

A létesítmény építésekor nem figyeltek oda az energiahatékonyságra. 

„Kedves vendégeink! Tájékoztatjuk önöket, hogy a Balatonboglár Város Önkormányzat képviselő-testületének 2022. augusztus 17-én hozott rendelete értelmében, 2022. augusztus 20-tól az uszoda határozatlan ideig zárva tart! Megértésüket tisztelettel köszönjük!” – olvasható a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ honlapján

Az Infostart cikke szerint Mészáros Miklós polgármester Balatonboglár Facebook-oldalán múlt szerdán közzétett videójában részletesen is beszélt a döntés hátteréről. Mészáros szerint a megugró energiaárak miatt kellet az uszoda gyors bezárásáról dönteni, ugyanis több mint 100 millió forintot kellett volna pótlólagosan a létesítmény üzemeltetésére költeniük. ez megoldható lett volna az ingatlanadó 50 százalékos emelésével, viszont a képviselők úgy döntöttek, hogy ezt nem terhelnék a lakosságra. Másképpen viszont nem tud ekkora összeget előteremteni Balatonboglár, írja az Infostart. 

Problémaként említette, hogy annak idején a komplexum építésekor nem figyeltek az energiahatékonyságra; nincs szigetelve, elavultak a kazánok és nincs napelem vagy hőszivattyú, ami olcsóbbá tehetné az üzemeltetést. A döntés a sportcsarnokot is értini, utóbbira viszont most még nem kerül lakat, egészen a fűtési idény kezdetéig használható lesz, után viszont tavaszig szintén bezárják. A videóban arra is utalt, hogy megoldást jelenthetne ha az állam átvenné az üzemeltetést, írja az Infostart. 

Címlapképünk illusztráció. Forrás: Unsplash.com

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk