Borkai megszólalt: csirkéket etet, szőlőt metsz
borkai-600x337.jpeg

Borkai megszólalt: csirkéket etet, szőlőt metsz

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 11.

Belpol

Visszavonultan, őstermelőként dolgozik a birtokán Borkai Zsolt bukott győri polgármester.

A Győrhöz tartozó Bácsa kertvárosában fogadta a Blikket a szexbotrány miatt lemondott fideszes győri polgármester.

„Az egykori politikus papucsban, pólóban és rikító rövidnadrágban, kölyöktacskója oldalán nyitott ajtót, kisimult arca arról árulkodott, mintha teljesen elengedte volna az országos botránnyal tarkított múltját. Mint kiderült, rögös út vezetett idáig“, írja a lap.

„Őstermelő vagyok, az időm nagy részét ott töltöm, vannak birkáim, lovaim, csirkéim, folyamatosan foglalkozni kell velük. Korán reggel kelek, megetetem az állatokat, de szőlőt is termesztek, a metszéstől a permetezésig mindent én csinálok. Akiknek nagyon sima a tenyerük, ilyenkor rájöhetnek, hogy van kemény munka is a világon. Amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr, most megint ezt érzem“, mondta a volt fideszes polgármester a lapnak.

Borkai a lapnak azt mondta, hogy „mélypontra került“ miután nyilvánosságra kerültek azok a felvételek, melyeken ő látható, amint egy horvátországi jachton fiatal lányokkal gruppenszexel.

A felvételek valódiságát tagadni nem tudta, de azt cáfolta, hogy valaha is kábítószerezett volna ahogyan az ellene felhozott igen komoly korrupciós vádakat is tagadta.

A volt fideszes polgármester szerint a balliberális média „habosította fel” a történetet. „Volt egy megbicsaklásom, amire nem vagyok büszke, de fel lett építve egy koncepció, amire mondhatnám azt is, hogy minden szava csúsztatás és dezinformációból származik“

„Ennél mocskosabb dolgot a világ nem látott, mint ahogy a családomat támadták“, mondta Borkai aki azt is elmesélte, hogy feleségével „újra kellett írniuk“ kapcsolatukat.

„Elkövettem egy hibát, de az vesse rám az első követ, aki életében nem követett el hibát.“ Szerinte a sportolói múltja segített túllendülni a botrányon. Ennek nyilván része az olimpiai bajnoki cím miatt járó életjáradék, amit a szexbotrány után sem vontak meg tőle: ez havi 330 ezer forintot jelent neki.

Borkai nem vágyik vissza a közéletbe, ahogy fogalmazott életének csak egy kisebb részét töltötte a politikában. „Egyik ágról abszolút falusi gyermeknek számítok, a fizikai munka soha nem volt büdös nekem“, tette hozzá.

A Borkaival szemben felmerült korrupciós vádakban nem indult nyomozás, de a videót nyilvánosságra hozókkal szemben vizsgálódnak a hatóságok.

Figyelmébe ajánljuk