Borsodban néha a rendőrök is figyelmeztetnek a traffipaxra

  • narancs.hu
  • 2024. március 3.

Belpol

Szolgálunk és jelzünk.

"Mindenkiben az a kép rögzült, hogy a rendőrök mind csak a pénzre utaznak és az a vágyuk, hogy minél többen belefussanak egy-egy traffipaxos mérésbe, hogy aztán jól megbüntethessenek minket." Bár mindannyian hallunk kötelező kvótákról, teljesítendő, kötelezően beszedett pénzekről az autósoktól, nem szabad általánosítani, mindenhol vannak kivételek – írja a borsod24.hu.

Mint arról a lap beszámol, a közösségi médiában posztolta egy István nevezetű férfi, hogy Edelényből Sajószentpéter felé jött kifelé egy rendőrautó, amelyik rávillantott és mutatta, hogy mérnek. És valóban mértek nem sokkal arrébb. "László megerősítette, hogy Sajóivánkánál ugyanez történt vele: a szemben érkező rendőrautó villantott neki, nem értette miért, majd néhány száz méterrel később meglátta a traffipaxozó kollégákat. Ismeretlenül is köszönjük a jóindulatú, emberséges rendőröknek. Hiszen végső soron nem a büntetés a cél, hanem a szabályok betartatása, igaz?" – teszi fel a jóindulatú költői kérdést a lap.

Kérdés persze az is, hogy a villogásnak vagy a bírságnak van-e hosszabb távon visszatartó ereje. A gyorshajtók elleni fellépésekről Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő beszélt a Magyar Narancsnak:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk