Borsos árat akartak fizettetni az MSZP-vel a plakátolásért, de ez a Kúria szerint sem lett volna jogos

  • narancs.hu
  • 2019. május 1.

Belpol

Pereltek, nyertek.

Közterület-használati díj megfizetése fejébenrakhatott volna kiválasztási plakátokat az MSZP a budapesti oszlopokra - írja az Index.

Egy tavalyi törvénymódosítás miatt a választási plakátok kihelyezését előbb engedélyeztetni kell a tulajdonosokkal - ez a villanyoszlopok esetében az Elműt, egyéb közvilágítást biztosító oszlopok esetében peig egy "egy B. B. D.- és K. Kft.-hez tartozó" céget, amelyek tulajdonképpen a budapest önkormányzathoz tartoznak - teszik hozzá.

Ez a két cég az, amely engedélyt ugyan adott a plakátok kihelyezésére az MSZP-seknek, de nem is kis költésg fejében. Illetve kértek volna egy engedélyeztetést a Fővárosi Önkormányzattól is. A kért közterület használati díj pedig plakátonként 9 és 16 ezer forintot jelentett volna havonta. A díj elengedéséről a Fővárosi Önkormányzat dönthetett, azonban az MSZP esetében úgy gondolták, hogy fizetniük kell.

Az MSZP a Kúriához fordult, amely kimondta:

az oszlopokon történő plakátelhelyezés választási kampány idején nem köthető közterület-használati engedélyhez és díjhoz, a közterület-használatról szóló szabályok csak az önálló hirdető-berendezések és óriásplakátok esetén alkalmazhatók.

T

Figyelmébe ajánljuk