Csak a politikusokra nem vonatkoznak a vírus miatti szabályok a Parlamentben

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 9.

Belpol

Lázasan is bemehetnek az épületbe, és a kézfertőtlenítést sem várják el tőlük belépéskor.

Nem vonatkoznak a koronavírus-járvány miatt a parlamentben életbeléptetett biztonsági szabályok a politikusokra - közölte az Országgyűlés Hivatal az Mfor.hu-val.

A lap a parlamentben alkalmazott biztonsági szabályokra kérdezett rá, és a kapott válaszból kiderült, hogy a magyar parlamentben a tavaszi biztonsági protokollt alkalmazzák ősszel is, de ezek sem vonatkoznak mindenkire.

A hivatal ugyanis azt közölte, hoyg szerdától lázat mérnek az épület kapuiban, és akinek a testhőmérséklete meghaladja a 37,2 fokot, azt nem engedik belépni, de

ez a szabály nem vonatkozik az országgyűlési képviselőkre és a nemzetiségi szószólókra.

A már tavasszal is foganatosított intézkedések közé tartozik emellett, hogy a plenáris üléseket a felsőházi ülésteremben tartják meg, kézfertőtlenítőket helyeznek ki az épület több pontján, és a távolságtartási szabályok betartására is figyelni fognak.

Elvileg minden belépőt kötelezni fognak a kézfertőtlenítésre, de az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók ez alól is mentességet élveznek.

A hivatal tájékoztatása szerint továbbá az épületek mellékhelyiségeiben, a liftekben, a folyosókon és egyéb nem munkavégzésre szolgáló helyiségekben, közösségi terekben, továbbá a büfék, éttermek használata során sorban álláskor kötelező az egészségügyi maszk viselése, de ez alapján az üléseken nem.

Figyelmébe ajánljuk