Csak éjjel ér véget a szélvihar

  • narancs.hu
  • 2022. január 30.

Belpol

Már eddig is rengeteg kárt okozott, de még nincs vége.

Vasárnap késő estétől jelentősen mérséklődik a szél, hétfőn azonban egy újabb ciklon frontjai érik el az országot, és a frontátvonulások szinte mindennaposak lesznek a jövő héten is – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Ahogy arról mi is beszámoltunk, reggel adott ki riasztást az OMSZ arra figyelmeztetve, hogy országszerte kell hatalmas széllökésekre számítani, amelyek akár a 100 km/h-t is elérhetik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint napközben 550 alkalommal riasztották a tűzoltókat, a legtöbb segélyhívás Budapestről és Pest megyéből érkezett, letört faágak, kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Sok fa utakra, házakra, kerítésekre, autókra és elektromos vezetékekre dőlt, a szél épületek tetőszerkezetét is megrongálta.

A fővárosban egy rendelőintézet, egy óvoda és egy posta tetejét bontotta meg a vihar, és volt, ahol kidőlt fa vagy épületről lehulló cserép rongált meg autókat.

A vonatközlekedést sem kíméli az időjárás: megrongálódott felsővezetékek és más jelentős balesetek miatt 60-100 perces késésekkel, vonatkimaradásokkal, pótlóbuszos közlekedéssel kell számolni. A felsővezeték-szakadások okozta problémákon felül több vonalon a viharos erejű szél miatt korlátozták a vonatok sebességét. Ebben a cikkben részleteztük az eddig érintett vonalakat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk