Csak hétköznap 8-tól 4-ig lehet szülni a mosonmagyaróvári kórházban

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Belpol

Ha valaki ezután kezd vajúdni, ez menjen a 40 kilométerrel távolabbi Győrbe. 

Egy szűkszavó tájékoztató jelent meg a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet honlapján arról, hogy március 1-től hogyan változik a kórház ellátási struktúrája – szúrta ki a 24.hu

A tájékoztatóból az derül ki, hogy a kórházban a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig fogadják, "ebben az időszakban a szülések biztosítottak". 

Emellett a hét minden napján 0-24 órában biztosítják a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást, illetve hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeiket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátják. A Rendelőintézetben a szakrendelők működése továbbra is folyamatos, de minden egyéb szükséges szakmai hátteret a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, mint megyei irányító kórház biztosítja.

Magyarul szülni csak hétköznap 8-16 óra között lehet Mosonmagyaróvár, különben Győrbe kell menni. 

A 24.hu hozzáteszi, ez azt jelenti, hogy lényegében nappali kórházzá degradálják a Karolinát, és bár Győr Mosonmagyaróvártól jó 40 kilométerre van, így sem biztos, hogy egy óra alatt megjárható az út. 

A megyében egyébként március 1-től bevezetik az új ügyeleti rendszert is, így Mosonmagyaróváron a megszokott két háziorvosi ügyelet és a vidéki ügyelet (ahová a külföldiek és a nem helyi lakosok fordulhattak eddig) helyett egyetlen ellátó pont marad, és áttérnek a mentőszolgálat által vezényelt rendszerre. Győr körzetében a háziorvosok nem is akarják aláírni az ügyeleti szerződéseket

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk