Nem kaptak előzetes tájékoztatást a leépítésről a postai dolgozók

  • narancs.hu
  • 2023. március 1.

Belpol

A Magyar Posta ugyanakkor tájékoztatta a szakszervezeteket, amikor a médiát is.

A négy nagyobb postás szakszervezet egyike sem kapott előzetes tájékoztatást arról, hogy a Magyar Posta létszámleépítést tervez – írja a Telex.

Habár a céget semmilyen törvény nem kötelezi arra, hogy előzetes tájékoztatást adjon a leépítésről, a szakszervezetek szerint szerencsésebb lett volna, ha a munkavállalók nem a médiából értesülnek a tervezett elbocsátásokról.

Habár egy hónapja Fónagy János államtitkár még arról beszélt, hogy nem lesznek leépítések, a Magyar Posta  február 28-án bejelentette, hogy 1200 alkalmazottat bocsátanak el. Hogy ez melyik munkaköröket vagy régiókat érinti, egyelőre nem tudni. A vállalat a leépítés főokának az Európai Unió szankciós politikáját tette meg.

A Magyar Posta még tavaly októberben közölte, hogy – akkor még a rezsiárakra hivatkozva és ideiglenesen – bezár 366 postát, február közepén azonban kiderült, hogy ezeket nem nyitják ki újra

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk