Cseh Katalin vezetése alatt egyetlen forint EU-s támogatást sem kapott a cége

Belpol

A kormánypárti média nyár közepe óta folytat lejárató kampányt a momentumos EP-képviselő ellen, de már az alapállítás sem stimmel. 

A Magyar Narancs heti nyomtatott lapszámában részletgazdag cikkben dolgozzuk fel a "Cseh Katalin-ügyet".

A kormánypárti média nyár közepe óta változó gyakorisággal közös lejárató cikkeket a momentumos politikusról. Ezek fő állítása, hogy Cseh Katalin trükkös pályázatokkal 4,8 milliárd forintnyi EU-s támogatást "zsebelhetett be" saját cégén és haveri vállalkozásokon keresztül.

Azt nyilvánosan hozzáférhető információk alapján viszonylag könnyű ellenőrizni, hogy Cseh Katalin mennyi uniós támogatást vett fel. Cseh 2013. január 25. és 2018. január 10. között volt ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa a Pannónia Nyomda Kft.-nek. A Pannónia Nyomda által elnyert uniós projektekről a pályázat.gov.hu-n tájékozódhatunk:

 
Forrás: palyazat.gov.hu 

Látható, hogy a Pannónia Nyomda két pályázatra közel 286 millió forint támogatást kapott. Azonban a támogatási döntés időpontja mindkét esetben Cseh Katalin cégtől való távozása utánra esett. Támogatási döntés hiányában természetesen kifizetés sem történhetett, tehát teljesen biztosan állíthatjuk, hogy Cseh Katalin ügyvezetése alatt a cége egy árva eurocentnyi uniós támogatást sem nyert és így nem is vett fel EU-s pénzt.

Az első, 68,1 milliós pályázathoz annyi köze volt a későbbi EP-képviselőnek, hogy azt még az ő vezetése alatt, 2016-ban nyújtották be.

 
A Pannónia Nyomda budapesti székhelyén
Fotó: Németh Dániel 

A szintén nyilvánosan hozzáférhető éves beszámolókból az is kiderül, hogy bár a Pannónia Nyomda jól működő cég volt 2013 és 2018 között (többnyire évi félmilliárd forintot meghaladó bevétellel és bizonyos években 10 millió forint feletti nyereséggel), Cseh Katalin osztalékot egyszer sem vett ki  a vállalkozásból, a profitot az eredménytartalékba forgatta be.

A Magyar Narancs digitális előfizetéssel is olvasható cikkéből kiderül még, 

  • hogy miként csinált a kormánypárti sajtó 4,8 milliárdot a Cseh által elnyert nulla forint uniós pénzből,
  • hogy ki áll a Cseh Katalin-ügyet kirobbantó bennfentes.net mögött,
  • hogy miért létesített Cseh Katalin vállalkozása több másik céggel azonos helyszíneken fióktelepeket,
  • hogy miként cáfolják a Pénzügyminisztérium és az Innovációs és Technológiai Minisztérium hivatalos levelei a Magyar Nemzet által sejtetett visszaéléseket,
  • hogy milyen furcsaságot nem vettek észre a lejárató cikkek szerzői Csehék egyik pályázatában,
  • és hogy miért kereste a NAV Bűnügyi Főigazgatósága a ferencvárosi önkormányzatot az ügyben.

Keresse a hetilapot az újságárusoknál vagy fizessen elő és kattintson a cikkért:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk